Skönhetsvård för män

Skönhetsmarknaden för män bara växer och växer allt eftersom att det blir vanligare för män att vilja lägga tid och pengar på att se bra ut. Detta innebär allt från oljor och vaxer för skötsel av skägg till hudvårdsprodukter som salvor och facescrub. Förr var detta något som var avsatt till ”metrosexuella” mäns badrumsskåp, nu är det något som gemene i olika utsträckning tar del av.  

man med långt skägg

Skägg

Skägg i olika former är något som verkligen varit i mode de senaste åren och med det har många nya skäggvårdsprodukter kommit på marknaden. Variationerna är många men i grunden är det ett fåtal typer av produkter som man bör titta närmare på. Skäggolja är precis som hårolja gjort för att ge skägget mjukhet och lyster, väldigt viktigt om man inte vill gå runt med ett stort fluffigt sandpapper på hakan. Vill man dessutom få lite mer kontroll över ansiktsbehåringen är skäggvax vägen att gå. Vaxerna kan variera mycket i konsistens och hållbarhet, det finns allt från hårdare mustaschvaxer som är passande för mer avancerade konstruktioner till mjukare skäggvax om man bara vill att skägget skall spreta mindre. Rakning och hudvårdsbutiken SLIQHAQ har på sin sida ett antal alternativ av både skägg och mustaschvax.

Hud

Även huden behöver skötas om och här varierar det väldigt mycket vilka produkter man bör använda beroende på vilken hudtyp man har. Har man torr hud så behöver man självklart någon fetare hudsalva medans det motsatsa gäller för de som har fet hud och istället har lätt att få finnar. Ligger man någonstans där mitt emellan så brukar det oftast variera hur torr huden är beroende på var på kroppen eller till och med var på ansiktet den är. Pannan, näsan och hakan brukar oftast vara fetare och bör därför behandlas av andra medel medel än resten av ansiktet.

Roger