Shoppa billigare

I vår senaste artikel där vi skrev om att hitta bra kläder för mindre pengar var vi inne och nosade på dagens ämne som handlar mer generellt om hur du hittar billigare produkter när du shoppar.

Här tänkte vi ge er våra bästa tips på hur du kan spara pengar när du är på shoppinghumör. Och nu utgår vi från att spara pengar innebär att betala mindre för en specifik vara, för annars så betyder att spara pengar, per definition att låta bli att shoppa.

Shopping

Använd rabatter som finns att tillgå

De flesta av våra råd är egentligen bara definitioner av att använda sitt sunda förnuft när det ska shoppas. Man behöver helt enkelt inte betala mer än nödvändigt för varor man handlar. Det finns ju ingen anledning att köpa något dyrare om det faktiskt finns en möjlighet att få ett billigare pris. Så vårt första tips är helt sonika att använda sig av rabatter som finns att tillgå.

Oavsett om det är en hamburgare på Max eller en klänning på H&M så finns det nästan alltid någon form av rabatt att hitta. Ibland är det rabattkuponger för att du är med i en kundklubb, ibland är det reklamutskick och ibland är det rabatter som finns att hitta på nätet. Det krävs bara någon minuts sökande, och nu har vi ju dessutom till och med serverat rabatterna med en länk.

Jämför till förbannelse

Jämför, jämför och så jämför du lite till. Shoppar du på nätet så är det vettigt att titta runt på flera olika shoppar som säljer samma produkt för att hitta det bästa priset. Enklast är att använda sig av prisjämförelsesajter, men allt står inte där, så lite manuellt jämförande är också att föredra. Detta tips kan med fördel också kombineras med det första tipset – för ibland kanske det finns samma pris på en produkt, men det finns en rabattkod som berättigar dig till fri frakt på den ena shoppen.

Stoppa impulserna

Till sist så ska vi också bara nämna en viktig detalj i det här med att shoppa smartare och billigare. Om man gör sina inköp impulsivt så har man förmodligen inte använt ovanstående tips. Och även om man har gjort det så kan det vara bra att se nyktert på det hela och fundera på om det kan komma att bli avsevärt mycket billigare inom en snar framtid. Nyhetens behag brukar ge dyra priser till en början, men när nyheten har lagt sig så sjunker oftast priset eftersom det kommer något ännu nyare. Man behöver inte alltid ha det allra nyaste.

Roger