Öppna egen butik

Det finns mycket att tänka på innan man öppnar upp en butik och många saker man ska se till att införskaffa.

Open Shop Sign

Finns det behov av din butik?

Detta är absolut det första man måste fråga sig själv innan man gör något annat. Bäst av all är om man kan erbjuda något som ingen annan i området kan, naturligtvis något som folk faktiskt vill ha. Undersök noga intresset av din tjänst/produkt.

Vikten av läge

Läget är något man bör välja med stor omsorg. Man bör inte köpa en lokal bara för att den råkar vara ledig, man måste också tänka på om lokalen fyller de behov man har och om sin butik passar in i det lokala området. Finns det andra butiker runtikring som kan dra till sig de kunder man själv söker.

Marknadsföring

Ny butiksägare gör ofta misstaget att bara de öppnar en butik så kommer kunderna. Man måste vara beredd att jobba med marknadsföringen redan innan butiken öppnar. Tips på marknadsföring av butik kan finns att hitta på starta-eget.se.

Ekonomisinne

Alla som driver eget måste ge sig in i ekonomi av olika slag. Det är viktigt att man har koll på ekonomifrågor och verkligen intresserar sig för sitt företags ekonomiska situation. När man förstår hur allt fungerar kommer mycket att kännas mindre stressigt

Välutrustad butik

Innan man öppnar ska man se till att ha allt som kan tänkas behövas i butiken. Detta inkluderar både inredningsprylar som hyllor och bord men även saker som kassaapparat och säkerhetsskåp. Säkerhetssystem kan också vara bra att lägga ned lite tid på att efterforska.

Internetmöjligheter

Praktiskt taget alla företag har idag en hemsida, även de som inte säljer direkt över internet. Detta är så att potentiella kunder lätt kan få tag på bland annat kontaktinformation och öppettider. Kan man sälja sin tjänst/produkt över internet bör man verkligen överväga att sätta upp en webbshop, driva-eget.se har lite tips om det.

 

admin