Julklapp till dig själv

Vi vet att det är juletid och har tipsat er om fler saker som man kan köpa till sin familj och vänner. Men är det inte dags att man börjar införa en obligatorisk julklapp åt sig själv också?

Vi svenskar är dåliga på att unna oss saker. När vi väl handlar för vår egen skull så ser vi alltid till att köpa till lite dåligt samvete. Vi har vuxit upp med tanken på att aldrig vara själviska och tänka på andra, vilket är jättefint, men vi har vridit det lite snett och slutat helt att tänka på oss själva.

Vi vill införa en ny jultradition: ett av paketen under granen ska vara till dig, från dig. Det är klart att man ska få köpa någonting som man verkligen vill ha eller behöver trots att det är julafton!

Vilka tips kan vi ge här då?

Saker du inte vågat önska dig

Folk frågar ofta vad man önskar sig i julklapp så det får en hum om vad du gillar och vill ha. Men vissa saker vågar man kanske inte skriva upp på den önskelistan. Det kanske är lite privat eller lite för dyrt.

Ett exempel är finare underkläder. Dessa vill man helst välja själv eftersom få personer vet vad du gillar och vilken storlek du har. Och det kan vara svårt för ens partner att hitta något som är bekvämt och snyggt på samma gång, det vet du nog bättre än dem. För kvinnor med större byst kan det vara svårt att hitta rätt storlek i butikerna. Då är det bättre att söka sig till nätet.

Sedan finns det paketen som är lite för dyra för att önska. Man vill ju inte verka girig när det är dags för julen. Här kan man passa på och lägga några extra slantar på sig själv. Har du sett en ny inredningsdetalj eller ett snyggt klädesplagg från en lite dyrare kedja? Köp den! Visa stolt upp ditt nya köp inför vännerna och familjen. Är det någon som ifrågasätter ditt inköp så behöver de inte bli bjudna på nästa julklappsutdelning. Det handlar inte bara om att ge andra, man ska även kunna ge sig själv en gåva. Utan att få dåligt samvete!

admin