Handla kläder online

Det har aldrig varit enklare att shoppa kläder! Allting är bara ett knapptryck bort. Men innan man sätter sig ned och skickar sin beställning, finns några saker som man borde tänka på. 

Färg och material

Bilder är alltid retuscherade för att se så bra ut som möjligt. Det betyder att ett plagg kan vara mycket tjockare/tunnare än vad det ser ut att vara på bilden. Kolla alltid i specifikationen och se vilket material plagget är sytt i. På så sätt kan du lista ut hur representativ bilden egentligen är. Om plagget ser flortunt och lätt ut men beskrivningen säger 100 % ull, så är det något som inte riktigt stämmer.

Många köper gärna ett plagg på grund av den vackra färger. Men vänta lite! Det är inte säkert att färgen kommer att stämma när du får hem varan. Det är inte många personer som har en kalibrerad skärm på sin dator eller telefon, det brukar bara grafiker och fotografer ha. Och eftersom vår skärm inte är kalibrerade för att ge så bra återgivning av färger som möjligt, är chansen stor att den där klara blå egentligen är ganska mörk och tvärtom.

Storlek

Det här är nog det absolut svåraste när man köper kläder som man inte kan prova innan. Man chansar alltid när man köper kläder i en viss storlek. Alla märken har olika mått på vad som representerar S, M, L och XL. Hos vissa är medium väldigt snävt medan en annan butik har mediumkläder som känns som large. Innan du köper ett plagg kan du kolla om det finns några recensioner. Där brukar kunder vara väldigt duktiga på att fylla i om ett plaggen var oväntat stort eller litet.

Och nu när vi närmar oss sommartider är det många av oss som sticker ut på nätet för att handla badkläder. Att köpa en bikini online kan vara svårt, speciellt om man har lite större byst. Har man större storlek på kläder eller underkläder ska man helst satsa på butiker som specialiserar sig på det, då är det lättare att få ett plagg som sitter rätt. Det kan vara svårt att hitta en kupa som känns bekväm och alla märken har olika storleksmallar som de följer. Då gäller det att köpa genom en sajt som har storleksguider för att visa vilka mått deras bikinimärken har.

admin