Groomingprodukter för mannen

Förr kallade man det ”metrosexuell”: en världsvan man som bryr sig om sitt utseende. Idag skulle vi säga att det hör till det normala. Det är inte längre feminint för män att bryr sig om hur de ser ut och att ta hand om sig själva. Det uppmuntras av samhället och inte minst av e-shopparna. Därför har termen ”grooming” tagit plats i folkmun vilket är i princip skönhetsprodukter för män.

Vilken typ av grooming borde männen hålla utkik efter och varför?

  • En vass rakkniv – detta är den ultimata produkten för män som gillar grooming. En vass kniv skär av skäggstråna lättare och sliter inte mot huden. Du ska aldrig skrapa kniven mot kinden, då får du bara fula rodnader och möjligen sår. Istället ska kniven vara så vass att du kan smeka över kinden och kapa de stråna.
  • After shave – en mild och fuktgivande after shave förhindrar också rodnader samt fuktar huden till nästa rakning.
  • Vax till skägget – om du har följt skäggtrenden behöver du ett bra vax för att kontrollera skäggväxten och få ett städat utseendet.
  • Hår- och skäggfärg – du kan dölja de första gråa hårstråna genom att kamma håret annorlunda eller helt enkelt rycka dem. När det börjar bli fler kan du inte längre dölja det på något annat sätt än att färga över dem. En jämn och fin kulör på håret och skägget får också fördelen att du ser yngre ut och din hud ser jämnare och får mer lyster. Det är också ett perfekt hjälpmedel om du har gles eller väldigt ljus skäggväxt som du vill framhäva.
  • Parfym och cologne – en härlig doft får fler människor på fall. Ta för vana att ta lite parfym eller colgone på handlederna efter duschen när kroppen fortfarande är varm och mottaglig. Stryk handlederna på halsen under öronen samt i knä- och armvecken. När kroppen blir varm av promenaden till jobbet eller när du står i kön med jacka på, kommer doften att spridas.

 

admin