Bygg ett team

Grogrunden för ett stabilt och framgångsrikt företag utgörs alltid av motiverade och lojala medarbetare.

Att skapa ett harmoniskt team där det känns som att alla arbetar mot samma mål är någonting som inte sällan glöms bort av flitiga företagare. Det är lätt att man fokuserar hela sin energi på produktutveckling och försäljningssiffror och glömmer bort människorna som gör detta möjligt.

 

När det rör sig om e-handelsföretag är det inte ovanligt att medarbetare befinner sig på olika platser och endast har kommunikation via internet. Oavsett om ditt team består av medarbetare som känner varandra personligen eller av medarbetare som sitter på annan ort så är ett team ändå ett team och det är viktigt att alla bär med sig den känslan under sin arbetsdag.

I synnerhet nystartade företag där det finns många nyanställda som inte känner varandra sedan innan är det viktigt att arbeta taktiskt med teambuilding redan från början. Idag finns det företag som specialiserar sig på företagsevent med teambuilding som man kan kontakta. Ett sådant företag är till exempel Ocean Group som har mycket erfarenhet att skräddarsy events efter företagets behov och önskemål. Det viktigaste målet vid dessa events är att samtliga deltagare ska ha roligt tillsammans, med tyngdpunkt på ordet tillsammans. Att planera in aktiviteter som kräver samarbete är ett bra sätt att bygga broar mellan deltagarna. Det finns många framgångsrika teambuildingövningar som är utformade just för att på ett roligt sätt svetsa samman en grupp.

Man ska inte heller glömma betydelsen av själva mötet mellan deltagarna under en middag eller resan mot ett utflyktsmål. För en medarbetare kan denna typ av event göra att man känner sig sedd, uppskattad och som en viktig del av någonting större.

Det kan vara enormt peppande för en medarbetare att se sitt arbete i dess sammanhang och få inblick i hur företaget fungerar som helhet. Med små investeringar får man alltså medarbetare med hög arbetsmoral, samarbetsvilja och lojalitet vilket alltid lönar sig i längden.

admin