Bra kläder för mindre pengar

Det är inte alltid man har råd att köpa kläder från de dyrare butikerna. Ibland kan man till och med känna att kedjebutikerna har för höga priser. Ändå vill man fylla ut garderoben. 

Vart vänder man sig då?

För den som har tålamod så finns det två stora reor om året: efter sommaren och så klart mellandagsrean mellan julafton och nyår. Kan man vänta och spara ihop några slantar så kan man göra verkliga fynd här. Efter sommaren måste butikerna bli av med överskottet som de inte lyckades sälja och kläderna från tidigare säsonger som lagerlokalerna skickar ut till butikerna. Detsamma gäller under mellandagsrean. Därmed kan man köpa kläder i sin favoritbutik men få så mycket som 70 % rabatt.

Alternativt kan man vända sig till nätet. Att köpa kläder från Kina genom eBay kan vara lönsamt men här krävs också tålamod. Ofta kan man få gratis frakt men istället tar det upp till sex veckor att få plaggen. Men då kan man få jackor för runt hundralappen och ett par leggings för fyrtio kronor så det kan vara värt väntan. Tänk dock på att många kinesiska säljare retuscherar sina bilder på kläderna ganska kraftigt så de behöver inte se lika tajta eller stora ut som på bilden. Sedan är kinesiska modeller väldigt annorlunda från västerländska så man kan gärna välja en storlek större än man brukar om det inte finns någon storleksguide att ta del av.

Man kan också handla begagnade kläder på Tradera, från Sverige och utlandet. Här måste man oftast betala frakten och det är för det mesta budgivning på varorna eftersom det bara finns en, i en storlek. Men det är ett bra sätt att köpa lite finare märken utan att behöva betala fullt pris.

admin