Börja sälja rabatter redan idag

Att sälja rabatter är idag en god affärsidé. Vad som gör den så attraktiv är att alla parter faktiskt tjänar på den. Stora företag har länge erbjudit sina kunder möjligheten att lägga till en rabattkod och spara pengar vid ett köp i deras nätbutiker. Dessa koder har emellertid varit ganska svåra att hitta och många gjorde sig därför inte besväret.

coupon

Det är här det finns möjlighet att skapa en samlingspunkt och agera mellanhand. Redan etablerade sajter har visat att pengar finns att tjäna. Genom att samla många rabattkoder på en och samma sida, blir det möjligt för kunderna att enkelt hitta den kod de är ute efter. Varje köp som besökarna senare gör med rabattkoden resulterar i en provision till sajtens ägare.

Utan nätbutikerna är det omöjligt att sälja rabatter. Ska man bygga upp en sådan tjänst krävs det alltså en relation med företagen du vill representera. För att de ska tycka att ens sida är värd att ta plats i deras marknadsföring, måste den inte bara se professionell ut. Den måste även kunna visa upp ett bra trafikflöde. Innan sidan kan erbjuda populära butiker, kan det dock vara svårt att visa upp en imponerande trafik. Med andra ord befinner man alltså i något av en ”moment 22-situation”. Under sidans första tid krävs sålunda kreativitet för att uppvisa tillräcklig trafik.

Det finns flera goda exempel på stora sajter som säljer rabattkoder. Dessa bör studeras noggrant och analyseras. Vad gör de bra och vad kan göras ännu bättre? Hur har dessa sajter nischat sig? Vad kan man ta med sig och applicera på sin egen sida?

admin