Börja med E-handel

E-handeln tar över mer och mer och kan vara en lukrativ affärsidé. Du kanske redan driver en affär och då kan e-handeln vara ett bra komplement till den. Det kan också vara en god idé att ta dina affärsplaner helt online eftersom du då undviker dyra lokalhyror, samtidigt som du når ut till potentiella kunder över hela världen.

Man som handlar online

En trend som håller i sig

Ehandel.se skriver att såväl PostNord samt Schenker har slagit rekord i antal hanterade paket under julhandeln 2014. Schenker hade till exempel sorterat nio procent fler kollin i december än vid samma tid innan. PostNord nämner också att det märks en skillnad i hur vi handlar på nätet. Tidigare har e-handeln i första hand varit större under en kortare period i december, men 2014 märktes en stor ökning av antalet paket under hela julhandeln.

Förvara dina papper

Trots att mycket har datoriserats och även om du ägnar dig helt åt e-handel är det viktigt att du har en bra fysisk förvaring för viktiga papper samt för säkerhetskopior av hårddisken. Det sistnämnda är något som många låter bli att göra, men det är viktigt att ta säkerhetskopior ofta eftersom mycket viktigt kan gå förlorat om något skulle hända med hårddisken.

Affärsstrategi

Det är viktigt att du har en strategi över vad det är som ska få folk att välja just din webbshop. Det är inte någon bra idé att som litet, nystartat företag försöka konkurrera med större kedjor när det gäller prissättning. Bättre förslag är i stället att du erbjuder exklusiva varor som de större butikerna inte har eller att du har en större expertis om dina produkter.

Marknadsför dig

Förutom att sökordsoptimera din hemsida, det vill säga använda sig av olika metoder för att göra att den hamnar högre upp i söklistan, kan du också marknadsföra dig på sociala medier. Till exempel kan du ha en Facebook-sida där folk kan ställa frågor eller en blogg som handlar om de produkter du säljer.

Roger