Årets julklapp – iPhone 6 eller Samsung Note 4?

Under hösten har det lanserats nya smartphones från rivalerna Apple och Samsung. Funderar du på om du ska köpa en i julklapp, men vet inte riktigt vilken som skulle passa bäst? Här kommer en jämförelse mellan iPhone 6 Plus och Samsung Galaxy Note 4.

Baksidan av en iphone 6 plus

Flera uppdateringar har skett hos nya Samsung Note 4 när man jämför med de tidigare versionerna. Bland annat har man satsat på funktioner som gör det lättare att använda mobilen med en hand. Hos iPhone 6 Plus har det gjorts en kompromiss när det gäller denna funktion. Bilden flyttas då ner från övre delen av skärmen till den nedre, något som inte alltid funkar klockrent.

Som vanligt har Apple sett till att ha så lite kamerainställningar som möjligt och samtidigt lyckats få fram en kamera som tar rätt så bra bilder. Samsung har gjort tvärtom och har nästan 20 inställningar att välja mellan, där vissa kan ligga lite gömda. Här kunde det önskas att det fanns enklare sätt att hitta inställningarna. Samsung bjuder däremot på bättre detaljer och färgrikedom i sina bilder.

För någon som gillar att byta skal eller andra tillbehör ofta så är nog iPhone en mer passande telefon. Du kan hitta internetbutiker som säljer allt från skal och fodral till laddare för just iPhone 6 Plus.

Prestanda och batteri är A och O för dagens mobiltelefoner. Med iPhone kan du dra ner ljusstyrkan för att spara på batteriet, men det är också den enda sparfunktionen som finns för batteriet. När det spelas upp en video på båda telefonerna så gör iPhone lite bättre ifrån sig än Samsung. Däremot har Samsung fler valmöjligheter för att spara på batteriets ström. I slutändan så handlar det om vad mottagaren kommer att använda sin smartphone till som avgör vilken av dessa telefoner som passar som julklapp. Är du sugen på en mer detaljerad jämförelse kan du kolla in Mobil.se.

admin